Волейболистките на Берое загубиха първия мач от плейофите

Марица (Пловдив) вече е с една победа преднина след първия полуфинален сблъсък с Берое (Стара Загора). Шампионките и носителки на националния трофей надвиха своите старозагорки с 3:0 (25:19, 25:16, 25:16) след 71 минути игра пред над 200 зрители в зала „Пловдивски университет“.

[ad id=“225664″]

След три аса и три точкови блокади Марица наложи превес за крайното 25:19 в първата част. Ситуацията на терена бе подобна и във втория гейм. Пловдивчанки поддържаха предимство в резултата и благодарение най-вече на отличната игра на блокадата, особено в заключителните моменти от гейма, стигнаха до категоричното 25:16. В третия гейм тимът от Пловдив игра с успех и в атака, откъсвайки се далеч напред в резултата малко след първото техническо прекъсване. Перфектно насочен сервис на Лора Китипова намери празното място в полето на „Берое“ за последната точка, затворила мача при още едно 25:16 за домакините.

[ad id=“218001″]

Топреализатори на мача станаха  Десислава Николова от домакините и диагоналът наБерое  Веселина Григорова с по 13 точки.

Вторият мач от полуфиналната серия, в която се играе до две победи от максимум три срещи е този петък, 16 март, от 18:00 часа в старозагорската зала „Иван Вазов“.

„Играхме с идеята за силен сервис и рискувахме с началния удар. Очаквам силен мач в петък, надявам се на подкрепата на публиката в Стара Загора. Включих в състава за полуфинала Цвети Заркова, Веси Григорова, Таня Алейникова, Гери Петрова, Ваня Върбанова, Вили Николова и Злати Салабашева“, коментира треньорът на Берое Страхил Балов.


image0 (9K)