Волейболистките на „Берое“ загубиха от „Раковски“ в Стара Загора

В оспорван и изпълнен с напрежение двубой, продължил над 2 часа, волейболистките на „Берое“ не успяха да надиграят гостуващия тим на „Раковски“ Димитровград за финал на редовния сезон. Димитровградчанки се добраха до победата с 2:3 (25:12, 25:21, 23:25, 23:25, 11:15) в спортната зала „Иван Вазов“ след много обрати и динамика в мача, след който „Берое“ завърши на трето място във временното класиране преди четвъртфиналите идната седмица. След успех над ЦСКА в столицата „Левски“ се позиционира на второ място в таблицата, на точка през „Зелено-белите“.

Момичетата на Петър Дочев започнаха мача ударно, като успяха да вземат гейма за 15 минути и оставят съперничките си едва на 12 точки. Във втората част обаче, състезателките на „Раковски“ заиграха доста по-уверено. Първоначално „беройки“ водеха с 5:0, но гостенките съумяха да наваксат изоставането си и изравниха на 16-та точка. Равенственото на силите продължи почти до края на втората част, но по-опитният състав на „Берое“ успя да спаси гейма, като дръпна след 21-та точка за успешното приключване при 25:21 след атака на капитанката Веселина Григорова.

Нова интрига се заформи в третата част от срещата, като изненадващо „Раковски“ поведе с голяма преднина. Контузия пък извади от двубоя диагоналът Ради Маринова, а в игра влезе младата ни националка Мария Кривошийска. При видимо изоставане, изравняването за „Берое“ дойде при 21:21. Последва борба точка за точка, нови изравнявания и малшанс за състава ни, като „Раковски“ успя да открадне гейма при 23:25. Последва оспорвана битка и изравняване на геймовете със същия резултат. В тайбрека нови инфарктни моменти в играта покачиха напрежението в залата. Гостенките показаха доста по-добра психика и взеха победата в мача. Двубоят бе наблюдаван от волейболните легенди Иван Сеферинов и Мартин Стоев. Сред публиката бе националката и треньор на лекоатлетите в Пловдив Ива Пранджева.


image0 (9K)