Волейболистките на Берое загубиха гостуването си от Левски

Волейболистките на Берое загубиха гостуването си от Левски с 3:1 (25:23, 26:24, 23:25, 27:25) в двубой от 12-ия кръг на женското първенство.

Въпреки загубата, Берое остава на втора позиция, с мач по-малко, с осем победи, три загуби и 24 точки. Успехът е осми за „Левски“, като тимът запазва трета позиция с четири загуби и 23 точки.

Волейболистките на Левски поведоха с 12:3, но старозагорки постепенно стопиха пасива си и изравниха при 17:17. Последва битка за спечелването на всяка точка, като домакините взеха гейма с минимална разлика в точките. Оспорвана бе и втората част, в която и двата отбора показаха равностойна игра. За втори пореден път силите бяха изравнени в края на частта, но отново Левски успя да се наложи и затвори гейма в своя полза.

Берое доминира в третата част, като поведе от самото начало. Последва оспорвана игра и отново изравняване при 23:23, но този път старозагорки стигнаха до успешен завършек на частта.

Четвъртият гейм започна равностойно, но “сините“ направиха серия от точки и поведоха с 14:9. След поредица от грешки Левски се възползва и увеличи разликата до 22:13. След това настъпи обрат, като старозагорки реализираха страхотен обрат и изравниха за 23:23. В решителните моменти обаче отново „сините“ демонстрираха характер и успяха да вземат победата в мача.

Най-резултатна при домакините бе Елена Бечева, с 36 точки (3 аса). За Берое Хелена Перич завърши с 21 точки (2 блокади).


image0 (9K)