Волейболистките на Берое биха Левски и грабнаха купата от международен турнир

Волейболистките на Берое (Стара Загора) разби с 3:0 столичния Левски на финала в международния турнир по волейбол за жени, който се проведе в зала „Младост“ в Димитровград. Участваха четири отбора- домакините от Раковски, столичният Левски,румънският Меджидия и „беройки“, които бяха разделени на две двойки и се игра на директна елиминация. Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров участва в откриването на надпреварата, заедно със зам.кмета на Димитровград Светослав Стойков.

[ad id=“225664″]

В първата полуфинална среща волейболистките на Стара Загора победиха румънския Меджидияс 3:0 гейма – 25:20,25:16 и 25:16 и продължиха в спора за първото място. С по 12 точки в четвъртък за „беройки“ се отличиха Ради Маринова, Ваня Върбанова и Хелена Перич.

В отделните части за Купата на Димитровград волейболистките на Берое категорично надиграха с 25:21,25:19 и 25:20 вицешампионките от софийския Левски. Нора Богданова,Ваня Върбанова,Виолина Николова,Тамара Роганович, Радостина Маринова, Хелена Перич, Патрисия Йончева- либеро, Гергана Петрова и Мария Кривошийска сразиха „сините“. Със своите 17 точки , Ради Маринова бе най-резултатна в петъчния късен мач в зала“Младост“ за Купата на града.

[ad id=“263680″]

„Много съм доволен, играхме нахъсано и на максимума от възможностите си. Имаше концентрация във всеки един миг, но и „Левски“ се представи срещу нас на поне 200% . Получи се хубав турнир, заслужено взехме трофея“, допълни старши-треньорът на Берое Петър Дочев.


image0 (9K)