Волейболистите на Берое 2016 ще играят в Суперлигата

Волейболният Берое 2016 ще бъде сред 16-те тима, които през сезон 2020/21 ще играят в Суперлигата при мъжете. Това стана ясно след днешната среща на клубовете. Останалите са Нефтохимик 2010, Хебър (Пазарджик), Монтана, Добруджа (Добрич), Марек Юнион Ивкони (Дупница), Пирин (Разлог), ЦСКА, Левски, Тетевен Волей, Дунав (Русе), Арда (Кърджали), Славия, Ботев (Луковит), Черно море (Варна) и ПСК Локомотив (Пловдив).
На срещата бе обсъден формата на шампионата за новия сезон като предложението ще бъде изпратено до Управителния съвет на федерацияга, който да го утвърди.
Според решението от днес 16-те тима ще бъдат разделени в първа и втора осмица. Разпределението в тях ще стане ясно след изиграването на 4 турнира, домакини на които ще бъдат Нефтохимик 2010 (Бургас), Хебър (Пазарджик), Монтана и Добруджа (Добрич). Те ще се състоят преди началото на първенството, а начинът на им на провеждане ще бъде дискутиран допълнително. Обсъден бе и формата на плейофите като предложението е в тях да се включат първите шест тима от първата осмица и първите два от втората. И тази идея обаче ще се обсъжда допълнително.


image0 (9K)