Волейболистите на „Берое 2016“ правят дебют във Висшата лига

Утре (9 октомври ) от 18 часа в зала „Арпезос“ в Кърджали, волейболният „Берое 2016“ ще играе с домакините от „Арда“. Срещата е дебют за старозагорския тим на такова ниво в мъжкия волейбол. Старозагорци тази година ще участват във Висшата лига, група „Б“.

„Още като поех отбора, бях наясно със състезателите си, виждах, че има материал с който може да се работи и ще има израстване, не съм се излъгал“, сподели за радио „Стара Загора“ Иван Тасев, треньор на „Берое 2016“.

[ad id=“225664″]

Според него най-трудната му задача като специалист е била да промени мисленето на играчите от такова за детско-юношески към такова за мъжки волейбол. „Основната ни цел бе обиграване на състава и това волейболистите ни да станат по-смели, макар да са с десетина  години по-млади от своите съперници“, продължи наставникът на „Берое 2016“. Преди утрешния мач в състава проблеми няма. Отборът е съхранен от миналата година и всички волейболисти на „Берое 2016“ са местни момчета. С изключение на Иван Тасев Младши, син на наставника, който бе привлечен това лято. Старозагорци играха контрола срещу утрешния съперник „Арда“ преди не много време. „Те са по-опитния отбор, някои от играчите им участваха в Суперлигата миналото първенство, но пък моите момчета не се уплашиха“, припомни Иван Тасев. Следващият двубой от първенството за „Берое 2016“ ще бъде след седмица. Тогава те ще бъдат домакини на „Черноморец“ (Бяла).


image0 (9K)