Волейболистиките на Берое разбиха ЦСКА в Стара Загора

Волейболистиките на Берое изиграха отличен мач при домакинството на ЦСКА София и съвсем заслужено спечелиха категорична победа с 3:0 в спортна зала „Иван Вазов“. Мачът започна в добро темпо, като армейките играха равностойно в първите минути на срещата. След изравняването при 7:7 момичетата на Петър Дочев изцяло поеха контрола над играта, а капитана Веси Григорова затвори гейма при 24:14. Втората част премина под диктовката на домакините. Отличната игра в посрещане, точки от блокади и в атака предопределиха изхода й , а беройки позволиха на противника си да реализира само 15 точки. ЦСКА започна силно третия гейм и дори водеше до 14 точка, но Берое успя да преодолее изоставането и на свой ред дръпна в резултата до 25:17, за да спечели и в този кръг от женската надпревара с категоричното 3:0.

Топреализатор бе Ваня Върбанова с 14 точки (4 блокада), 12 добави Хелена Перич (2 аса, 1 блокада). За ЦСКА Ивета Станчулова приключи с 11 точки (1 ас).

Имаше спокойствие в състава и тази увереност в собствените сили доведе закономерно до резултата, коментира след срещата старши-треньорът на старозагорския тим Петър Дочев.

Берое е на втора позиция в класирането, с точките на първия Марица (12 т.). В следващия си двубой, на 11 декември, вторник, Берое отново играе у дома. От 18.00 часа е петият кръг от първенството ще гостува тимът на Левски София. Вторият двубой за седмицата е в събота, когато старозагорските момичета ще гостуват в Димитровград на местния Раковски.


image0 (9K)