Войната в БСП: Не вярвайте на лъжи! Всяка стотинка от бюджета на БСП се определя от НС, зарича Нинова

„В последните дни се развива поредната лъжа за БСП. Тя се изразява от – “БСП е във фалит“ през „изчезнали са парите“ до „Корнелия Нинова да даде обяснение, защото всичко става с неин подпис“. Това написа снощи в профила си във Фейсбук лидерът на социалистите.

„Интересното е, че тези думи се произнасят от членове на Националния съвет на партията.

За тези, които не познават механизмите на функциониране на партията, ще кажа следното: Разходването на всяка стотинка от бюджета на БСП се определя от Националния съвет, в който участват 185 души“, коментира нинова и продължава: „Накрая на годината същият Национален съвет приема отчет за изразходването на средствата. Така е било всяка година, откакто е избрано новото ръководство – 2016, 2017, 2018, 2019. Всеки изразходен лев след това се проверява от експерт счетоводител и накрая от Сметната палата.“ 

„Членове на Националния съвет, които са одобрили всеки разход, днес питат къде са парите. Там, където сте решили вие да отидат – да се увеличи субсидията за общинските структури два пъти и половина, да се създаде телевизия, да се прави кампания за евроизборите, да има координатори в цялата страна и т. н. Плащанията се извършват по решения на Националния съвет и Изпълнителното бюро директно от счетоводството. Всеки член на Националния съвет има достъп до информацията и по всяко време може да провери числата. Вместо това някои от тях задават въпросите си и правят манипулативни внушения от екраните на телевизиите“, пише още председателят на БСП.

„Оценявам случващото се като поредния опит да се атакува БСП, за да се срива доверието в нея и ви призовавам – не вярвайте на лъжи“, зарича Корнелия Нинова.

Постът й в социалната мрежа бе предизвикан от думи на един от представителите на вътрешната опозиция Красимир Янков в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия, който обяви, че  „управлението на финансовия ресурс е отговорност на Корнелия Нинова, нищо не се случва без неин подпис“.

Според него опразването на партийната каса на БСП се дължи на  „неправилно изразходване на финансови ресурси“. Янков се закани на предстоящото заседания на Националния съвет на БСП в неделя да поиска сметка „как са били изразходвани парите, защото би трябвало да има документация“. 

„Всеки член на Националния съвет има достъп до информацията и по всяко време може да провери числата. Вместо това някои от членовете на НС задават въпросите си и правят манипулативни внушения от екраните на телевизиите“, отговори му Нинова.

 


image0 (9K)