Водата помага в процеса на отслабване

Чаша вода може да потуши за кратко бушуващия у вас глад. А също така и да понижи приема на калорични храни между основните хранения. Но това не е единственият начин, по който водата помага в процеса на отслабване и задържане на вече постигнатото желано тегло.

[ad id=“225664″]

Хубаво е да пиете вода по-често, като количеството е индивидуално и зависи от ръста, килограмите и метаболизма ви. Ето и три интересни факта, които ще ви накарат веднага да посегнете към бутилката.

1. Пиенето на вода помага да ядете по-малки порции Изследване показва, че група хора с наднормено тегло са отслабнали с 6 кг повече от друга група на диета, като половин час преди хранене изпивали по една голяма чаша вода. Течността запълва част от стомаха и когато дойде времето за ядене, човек хапва по-малко количество, следователно и приема по-малко калории.

[ad id=“263680″]

2. Водата засилва метаболизма Няколко чаши вода действат като силен стимулант за горене на мазнини. Установено е 30% повишаване на метаболизма при участници в германско проучване, които изпили две чаши вода. Ако тя е на стайна температура или студена, тялото гори допълнително калории, за да я затопли до неговата температура.

[ad id=“236993″]

3. Ледената вода е още по-голям съюзник на отслабването Много студената/ледена вода е дори още по-добро средство за горене на калории. Тялото гори около 7 калории, за да затопли 230 мл вода, твърди изследване, публикувано в сп. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Пийте по 10 чаши студена вода на ден в продължение на седмица и така ще изгорите 490 допълнителни калории! В по-дълготраен план, за година може да отслабнете с около 3 кг повече без да усетите, само защото поддържате хидратацията на тялото.

източник: Блиц


image0 (9K)