Внук, върнал се от Англия, е заразил баба си

Третият случай на коронавирус във Велико Търново е за жена на 79 години, която е настанена за лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, съобщи по време на днешния брифинг в Министерски съвет проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Пациентката е с пневмония, приета е първоначално в самостоятелна стая в Първо вътрешно отделение, а след като пробата за коронавирус се оказала положителна, е преместена в специализирания сектор на лечебницата.

79-годишната жена е била контактна с внука си, който се прибрал от Англия. Момчето и майка му са под карантина, взети са им проби, очакват се резултатите, пише „Борба“.

В Първо вътрешно отделение се извърша щателна дезинфекция. 876 човека са под домашна карантина вече в областта. Мярката, изтекла до днес е за 483 души.

Първите двама инфектирани с COVID-19 в старата столица са в добро общо състояние и се лекуват също в търновската болница. Настанени са в Първа хирургия, а при увеличение на пациентите с коронавирус, ще бъде трансформирана и Втора хирургия за среднотежки случаи на болестта.

Болниците в Горна Оряховица, Свищов, Павликени и респираторната общинска във Велико Търново също са в готовност за прием на заразени. Само 24 обаче са интензивните легла за болните с усложнения от заболяването.


image0 (9K)