Внимание родители: Педофили дебнат в Интернет

Служители на сектор „Киберпрестъпност“ в ГДБОП задържаха 36-годишен мъж от София, изнудвал малолетни момичета в интернет.

[ad id=“225664″]

Установено е, че мъжът е използвал целенасочено ресурсите на социалната мрежа Facebook за осъществяване на контакти с малолетни момичета, които да склонява и изнудва към участия в порнографски представления, както и за обмен на материали с порнографско съдържание.

По първоначални данни той се е представял с фалшива самоличност на 15-годишно момиче. Така за около три месеца мъжът е добавил в профила си над 1500 момичета на възраст от 12 до 15 години. Използвайки възрастта на децата и тяхната наивност и доверчивост, задържаният умело манипулирал жертвите си да изпълняват желанията му, посочват от полицията.

[ad id=“255238″]

Осъщественият арест е поредна успешна реализация на служителите от сектор „Киберпрестъпност“ в противодействието им срещу онлайн сексуалната експлоатация на деца.

През изминалите две седмици ГДБОП и колегите им в регионалните структури проведоха още три операции на територията на страната, при които бяха установени и задържани лица за разпространение на материали, съдържащи сексуално насилие и сексуални извращения с деца на възраст между 1 и 9 години.
Източник:dariknews.bg


image0 (9K)