Внимание! Навлизаме в период на ретрограден Меркурий – какво да правим и какво не

Внимание! От днес навлизаме в период на ретрограден Меркурий. Според астролозите всяка планета има своето влияние върху нас. Меркурий управлява нашата памет, интелект, общуването с околните. Тази планета оказва влияние на всички видове комуникация.

Смята се още, че Меркурий е свързан и със зараждането на ценности и идеали у хората от най-ранна възраст.

Меркурий е ретрограден от 31 август до 22 септември.

Какво съветват астролозите?

През това време не е подходящо да подписвате договори, да пътувате, да водите преговори, да правите покупки, а ако става въпрос за покупка на кола или друго превозно средство, няма по-неудачен период от този.

Ретроградността на Меркурий влошава и възпрепятства качественото проявление на неговите принципи: комуникация, общуване, пътувания, договаряне, търговия. Всичко това няма да е особено успешно през периода.

Ако искате да започнете нещо ново, да подпишете договор или да проведете важен разговор, както и да направите покупка, най-добре изчакайте малко.

Ретроградността на тази планета не е много дълга. Няколко дни след като тя приключи, можете да правите всичко изброено, без да се натъквате на усложнения и спънки.

Шофирайте внимателно през периода и ако ви се налага да работите с документи, проверявайте ги по няколко пъти – възможни са грешки и объркване.

Какви са плюсовете на този период?

Ретроградният Меркурий ни насочва към преосмисляне и ретроспекция на живота ни. През този период имаме възможност да се изразяваме по-задълбочено и да вложим повече смисъл в думите си. Това означава: по-малко думи и повече съдържание.

За какво още е подходящ периода?

Да се завърнем на места, на които сме били, да довършим отдавна започнати дела и да общуваме със стари познати.


image0 (9K)