Внимание! Как НЕ трябва да се отслабва

Свалянето на излишните килограми изисква воля, упоритост и жертви. Понякога обаче резултатът така и не идва или пък е твърде краткотраен, но причината може да не е във вас, а в метода. Вижте кои са най-лошите начини за отслабване.

[ad id=“263680″]

..

Гладуване

Отхвърлянето на следобедната закуска или изключването на основни хранения няма да ви помогне да отслабнете, а дори напротив – може да ви донесе още някой килограм. Гладуването плаши организма ви и той избира да се запаси, като ползва всичко, което консумирате. Така се трупат излишни мазнини, а резултатът обикновено личи най-много на корема.

Еднотипни диети
Ако сте решили да отслабвате с диета, то внимавайте на каква се спирате. Важно е хранителният ви режим да бъде разнообразен и да включва необходимите вещества, които да не отслабят имунитета на организма. Еднотипните диети, които включват само един продукт, ще свалят няколко килограма, но след края им е много вероятно да се върнете в изходна позиция.

Отслабване със сокове

Диетата със сокове е подходяща, ако искате да пречистите организма от токсини, но за сваляне на килограми не е добър вариант. Една от причините е, че в соковете липсват протеини, а другата – че сваляте мускулна маса и течности, но не губите от мазнините. Затова и отслабването със сокове може да има йо йо ефект.

Само спорт

За да отслабнете, трябва не само да се храните здравословно, но и да спортувате. Важно е обаче да запазите баланса между двете. Ако се концентрирате единствено върху движението, тялото ви ще се претовари, ще лишите организма от енергия и ще засилите чувството за глад.

Елиминиране на въглехидратите

Не изключвайте напълно въглехидратите от менюто си, защото някои от продуктите съдържат фибри, които са полезни за организма ви. С тяхна помощ стимулирате метаболизма и по-бързо сваляте килограми.

Само нискомаслени продукти

Мит е, че ако консумирате само продукти с нисък процент масленост, ще свалите килограми. Всъщност така само ще направите кожата по-суха и често ще изпитвате чувство на глад.

Диета със салата

Не се заблуждавайте, че ако хапвате само салати, задължително ще свалите килограми. Понякога една салата може да е по-калорична и засищаща от основно ястие, което включва пилешка пържола и гарнитура. Избягвайте салата с паста или крутони, намалете солта и се въздържайте от дресинг – тогава може би ще имате известен успех.

Приравняване на калориите

Дори числата да са еднакви, ефектът, който имат върху организма ви, е различен. Някои калории са празни и нито ще ви заситят, нито ще се отразят положително на фигурата ви.

 


image0 (9K)