ВМРО – Стара Загора, със системни идеи за политика по проблема с ромската престъпност

В обръщение към медиите ВМРО-Стара Загора обощава работата си по политики, свързани с решаването на проблемите на ромската престъпност и по-адекватното приобщаване на етноса. В него се казва:

„Още през далечната 2012 г. структурата на ВМРО в Стара Загора е изготвила наредба за доброволни отряди по селата в старозагорско. Документът е целял да регламентира дейността на формированията, които да оказват съдействие на полицията за противодействие на престъпността в малките населени места.

През изминалата 2018 г. ВМРО – Стара Загора активно е алармирала за част от проблемите около циганизацията. Инициираха и среща с общинското ръководство и са предложили да бъде направена пътна карта за период от 10 години, която да начертае решението на проблема с незаконното строителство, който засяга не само Стара Загора, но и околните села.

През октомври месец 2018 г. в Гълъбово след опит на полицията да прекрати шумно циганско празненство се стигна до практически цигански бунт с ранени полицаи. Наложи се намеса на жандармерията. След поредният цигански произвол заралии излязоха с декларация и поставиха ултиматум – едноседмичен срок на шефа на МВР в Стара Загора, през който той трябва да предостави информация за вида и броя на криминалните елементи в единадесетте цигански махали в Старозагорско, за приложените мерки при последните подобни случаи в Казанлък, Енина и Гълъбово, както и за превантивните действия, които ще бъдат предприети.

Дни след това евродепутатът Ангел Джамбазки проведе открита приемна в Казанлък на тема „Циганските своеволия“.

Патриотите от ВМРО подкрепиха усилията на полицаите за справяне с инцидента в Гълъбово и във всякакви такива случаи.

Припомняме, че летните месеци на 2018 г. вицепремиерът Красимир Каракачанов подкрепи в широко дискутирана позиция всички действия на полицаите при сходен случай в Ботевград. Тогава полицията бе обвинявана в превишаване на правата и употреба на сила. Каракачанов, обаче, напомни, че при такива казуси е нужно да се прилага цялата строгост на закона.

Според местната партийна структура на ВМРО, законите в страната ни трябва да бъдат общи за всички граждани. Общината не е благотворително дружество.

Предприемали сме множество действия за премахването на незаконни постройки, срещу замърсяването, срещу свободното движение на безстопанствени животни, незаконната сеч, нарушаването на обществения ред и спокойствието на гражданите, шумните веселби и силна музика извън позволените за това часове, казват старозагорските воеводи. Затова се надяваме, че ще подкрепите усилията ни в борбата с тези незаконни прояви.

Всички Ваши сигнали може да изпращате в партийния офис на ВМРО – Стара Загора, находящ се на ул. „Княз Борис“ № 65, както и на имейл: [email protected] или на телефон: 0888 922 836″ .


image0 (9K)