ВМРО-БНД Стара Загора с кампания „Зеленото е родолюбие“

Общинската организация на ВМРО-БНД СТАРА ЗАГОРА  подари 80 дръвчета на училища и детски градини. От  12:00 часа на 05.04.2019г.  ВМРО дава началото на кампанията „Зеленото е родолюбие“ в тринадесет детски градини в Стара Загора – яворови дръвчета ще бъдат засадени в дворовете  им.

За всички детски градини на територията на Община Стара Загора, ВМРО са осигурили дръвчета по заявка на директорите им. Яворовите дръвчета са общо 80 на брой и са дарение от РУГ – Стара Загора, с благодарност към неговия директор г-н Заяков. Дървото намира място в декорирането на паркове, алеи, градини и други подобни места, поради красивата му корона и багренето на листата й на есен в жълто-червено и златисто-жълто.

В детска градина № 24 и №26 засади дръвчета зам. областния управител Красимир Червилов , в детска градина  №11 и детска ясла №8 дръвчета засади областния координатор на ВМРО Антон Андонов заедно с младия кмет на Стара Загора Никола Чакалов.

В  българските народни приказки и песни се разказва, че когато се изморявал от битките с морската стихия, свети Никола лягал да си почине под яворово дърво, защото под него човек може да седи или да спи без никакъв страх от лоши духове или от магии.

За хлапетата в детските градини от ВМРО са подготвили изненади и лакомства.


image0 (9K)