Влиятелен политик с остро изявление за президента на САЩ Доналд Тръмп

В Германия влиятелният политик Зигмар Габриел призова управляващите в Берлин за по-твърда линия срещу президента на САЩ Доналд Тръмп. Това пише едно от най-големите издания в страната – „Шпигел” („Der Spiegel“).

[ad id=“225664″]

Той даде гаранции на севернокорейския диктатор, а в същото време призова за смяна на правителството в Германия. Трудно бихме преглътнали това„, категоричен е бившият министър на външните работи на Германия.

Не трябва да храним илюзии. Тръмп познава само силата. Следователно, трябва да му демонстрираме, че сме силни. Ако той иска от нас да харчим милиарди за армията, тогава, моля, нека ни върне милиардите, които дадохме за бежанците, напуснали страните си заради военните интервенции на САЩ, например в Ирак„, заяви бившият председател на Германската социалдемократическа партия. Тя е част от управляващата коалиция в Германия.

[ad id=“263680″]

Според Габриел Германия трябва едновременно да инвестира в САЩ и да търси контакти с политици и млади американци, за да подкопае влиянието на Тръмп.

Тъй като Америка се променя. След няколко години, по-голямата част от гражданите на САЩ няма да имат европейски корени, а азиатски, латиноамерикански и африкански. Тя ще бъде различна от тази, която познаваме днес, тази на Тръмп. Това е чудесна възможност за нас„, посочи Габриел.

Неговото изявление е в отговор на думите на Тръмп, който на 11 април в Брюксел – часове преди срещата на лидерите на страните от НАТО, заяви: „Германия обогатява Русия чрез газовите сделки, а ние плащаме вноски в НАТО в пъти по-високи, за да защитаваме Европа именно от нея„.


image0 (9K)