Влиятелен консерватор започва процедура за сваляне на британския премиер Тереза Мей

Пред Камарата на общините премиерът заяви, че Обединеното кралство е изправено пред вероятността да излезе от ЕС без сделка или изобщо да няма Брекзит, ако те не подкрепят договорката й с Брюксел

Депутатът от Консервативната партия на Великобритания Якоб Рийс-Мог, лидер на групата радикални евроскептици на „торите“, ще поиска вот на недоверие към премиера Тереза Мей, предават AФП и агенция „Фокус“.

От групата на евроскептиците обявиха, че решението им е предизвикано след шумната сесия на парламента в четвъртък, когато Мей се опита да защити своето проектоспоразумение за Брекзит, въпреки яростната съпротива.

Пред Камарата на общините Тереза Мей заяви, че Обединеното кралство е изправено пред вероятността да излезе от ЕС без сделка или изобщо да няма Брекзит, ако те не подкрепят договорката й с Брюксел.

„Можем да изберем да излезем без сделка, можем да рискуваме изобщо да няма Брекзит, или да изберем да се обединим и да подкрепим най-добрата сделка, която може да бъде договорена“, заяви Мей пред британския парламент.


image0 (9K)