Властите във Великобритания подготвят „голяма тесла“ за българите и другите граждани на ЕС

Британският вътрешен министър Саджид Джавид ще представи пред правителството в Лондон – план, който предвижда – драстично намаляване на броя на имигрантите от страните от Европейския съюз. Това пише влиятелното издание ,,Таймс” (thetimes.co.uk), което уточнява, че при „някои групи“ съкращенията щели да достигнат до 80 процента.

Съкращенията са планирани от 1 януари 2021 г., когато изтича договореният преходен период след Брекзит. Плановете на кабинета в Лондон били – към 2025 година във Великобритания годишно да не имигрират повече от 25 000 души, които са от страни от Европейския съюз, сред които е и България.

Британските власти щели да дават предимство на квалифицираните работници. По план обаче висококвалифицираните европейци трябвало да намалеят в следващите 6 години от 15 000 (през 2017 г.) до 11 000. Тези със средна квалификация ще бъдат драстично орязани от 18 500 до 4500.

За нискоквалифицираните европейци ще стане почти невъзможно да влизат във Великобритания и да си търсят работа на място. Те можело да получават виза за пребиваване – за срок до една година, но само ако идват от държави „с нисък риск от злоупотреба с имиграцията”.


image0 (9K)