Владо Живков се скри на село

Синът на Тодор Живков – Владимир, все по-често прекарвал старините си в дупнишкото село Кременик, издават местни. Владо гостувал там в имението на своята втора жена Валя.

Двуетажният палат е построен от родителите й Николай и Зорка Костови. Николай обаче се спомина през 2019 година. След смъртта му Валя искала по-често да прави компания на самотната си майка, затова с Владимир редовно й гостували. Той пък дарявал местните с подаръци със сантиментална стойност – бомбета от колекцията на Тодор Живкова, негови ножове, подписани картички и снимки.

Някои кременикчани обаче не гледали с добро око на Владимир, жена му и нейните родители още от време оно, когато те си взели стара къща за 9 хиляди евро и на нейно място вдигнали прогимназия. Внушителното двуетажно имение, облицовано с камък и обградено с голям двор с висока ограда „бодаяло“ очите и събуждало завистта им.

Въпреки, че майката на Валя – Зорка, неведнъж правела дарения на селската църква, не могла да омилостиви някои от съселяните си. Сега тя живеела сама на първия етаж, а вторият бил предназначен за гости. На зет й Владко му харесвал чистия въздух там, особено след като в последните години здравето му е разклатено. В началото на юни тази година той ще навърши 69. Заради тежка форма на диабет е трудноподвижен, има сърдечни проблеми и пие по шепа хапчета всеки ден.

Съпругата на Владо Валя обаче е в цветущо здраве и се грижи за него денонощно, пише „Ретро“.

 


image0 (9K)