Владислав Горанов: Намаляването на ДДС ще повиши други данъци

Финансовият министър Владислав Горанов отново потвърди, че разбира позицията на Борисов, тъй като не може само една партия в лицето на ГЕРБ да мисли за бюджета и винаги да планира години напред и затова да има толкова рестриктивна финансова политика. „Ще има последици за бюджета, които вероятно ще рефлектират на други данъци, но по тази тема предстои да се види какви са последиците от кризата“, отчете Горанов. Пипането на данъци е абсолютна грешка, но очаквам приходи, заяви Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2766839636877422/?t=174

Финансовият министър Владислав Горанов не изключи цялостна промяна на данъчната система в България. Коментарът му дойде по време на посещението му заедно с премиера Бойко Борисов във велинградското село Бирково, където инспектираха строителството на ново училище.

„Най-големият риск от промяна на ДДС се свежда до това, че можем да го променим за всеки един сектор. Ако загубим голяма част от приходите от ДДС, неминуемо ще трябва да опрем до други елементи на облагане като преките данъци, което ще доведе до цялостна промяна на данъчната система. Това е възможно при един смислен и задълбочен дебат и означава доста непопулярни мерки“, уточни Горанов.

„Аз също като Владислав Горанов съм убеден, че пипането на ДДС е грешка.
Нямам колебания и когато Горанов и Менда Стоянова ми казаха за това, а аз им казах, че мога да поема тази политическа отговорност, защото ресторантите бяха ударени най-много от кризата и това е молба на огромен бранш с близо 300 000 служители.

Горанов само каза да не го карам да се радва и да се усмихва. Но няма напрежение, ние спорим всеки ден по много теми“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов във Велинград в отговор на въпрос за намаляването на ДДС, предаде Новини.бг.

Финансовият министър Владислав Горанов отново потвърди, че разбира позицията на Борисов, тъй като не може само една партия в лицето на ГЕРБ да мисли за бюджета и винаги да планира години напред и затова да има толкова рестриктивна финансова политика.

„Ще има последици за бюджета, които вероятно ще рефлектират на други данъци, но по тази тема предстои да се види какви са последиците от кризата“, отчете Горанов.

Пипането на данъци е абсолютна грешка, но очаквам приходи, заяви Борисов.

На 24-ти май партията на БСП колко нови училища е направила, отговори премиерът на въпрос как ще коментира протеста на Мая Манолова. „За всеки свободен пост тя се е явявала, само за директор на това счупено училище не е кандидатствала. Ама сега като откриеме новата сграда, сигурно ще дойде. Тя не е единствена, камо ли пък за жена да кажеш, че е единствена, това е смешно“, коментира премиерът заявката на Манолова, че е единствена алтернатива на управлението.


image0 (9K)