Владислав Горанов: Ако ДПС докаже, че се е променила, вероятно ще стане удобен партньор

Бившият финансов министър Владислав Горанов допусна, че ДПС може да стане партньор на ГЕРБ с условието, че партията на Доган трябва да докаже, че се е променила.

„ДПС има още път да извърви, за да докаже, че е променила ценностната си система за отношение към управлението и към държавата. От годините назад често ДПС е свързвана с порции на власт, с корпоративни кръгове, с корупция и това трябва да бъде променено. Ако те покажат, че са друга партия, че са се върнали към корените си, вероятно ще станат удобен партньор, както са били на СДС през годините и на други партии“, заяви Горанов в интервю за предаването „Беновска пита“ по Канал 3, представено като платена форма. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му е единствената, която не се е коалирала с ДПС и няма да го направи и с ДОСТ на Лютви Местан.

Той коментира и писмото на почетния председател на Движението Ахмед Доган, като го определи като интересно четиво, в което той алармирал нещо което се вижда – че чужди държави се опитват да се намесват във вътрешната политика на България. Според Горанов обаче този проблем не е толкова на политическата система, колкото на институциите и на държавата.

„Моето усещане е че ГЕРБ ще победи. С малко, с много – ще победим, но

дори и с малко да победим, ще съставим правителство„,

заяви Горанов, като обясни, че това, което се наблюдава като алтернатива е „доста притеснително“.

Той коментира думите на лидера на БСП Корнелия Нинова от днес, че „демокрацията ни отне много“. „Непремерено изказване. Глуповато. Кампания на БСП взе на въоръжение темата с промяната и може би това е част от опита да се събудят някакви носталгични усещания у хората, които се измориха по време на прехода“, смята бившият финансов министър. Според него изказването на Нинова е наивно и тя вече съжалява, че го е направила.


image0 (9K)