Владимир Шишков и Стефани Стоева спечелиха трето място на София Оупън

Старозагорецът Владимир Шишков с партньорката си Стефани Стоева участваха на смесени двойки на международния турнир по бадминтон „София Оупън“ с награден фонд 8 000 долара в столицата и се класираха на трето място.

[ad id=“218001″]
Това е първо участие на Владимир от две години насам в международен турнир.
– Наистина през последните две години не участвах в турнири, защото си взех малко почивка и до неделя тоест ден преди началото на турнира в София не знаех че ще играя, защото нямам точки в ранглистата. Но в неделя Стефани ми писа , че ще участваме в квалификациите и в понеделник заминах за София.
В квалификационния кръг Стефани и Владимир играха срещу датска двойка.

vladimir sishkov
– Първият гейм ни беше малко хаос, защото не бяхме играли заедно от доста време. С нея сме печелили сребърни медали на държавно първенство. Но въпреки това победихме датчаните макар и трудно с 2:1. След това влязохме в основната схема , където в първия кръг победихме двойка от Русия с 2:0, а след това във втория преодоляхме германска двойка с 2:1. На четвъртфинала спечелихме , а на полуфинала се изправихме срещу доста добра двойка от Дания и знаехме че ще ни бъде доста трудно срещу тях. Но не успяхме да ги преодолеем и загубихме с 0:2 гейма и завършихме на трето място, разказа Владимир Шишков.
Относно самият турнир той смята че е доста силен за България, а сестри Стоева спечелиха турнира на двойки.

vladimir sishkov 2
Владимир разказа защо е решил да спре временно да се състезава и как се е чувствал в първия си мач.
– В първия мач ми беше малко странно, бях напрегнат, но това е нормално, защото както казах за две години не съм участвал в никакъв турнир и това малко или много се отразява. През това това това време само тренирах, а реално от март месец започнах с интензивните занимания по два пъти на ден.
Той разкри и причината за това.
– През септември месец ще играя във Франция за местния клуб Каен, а  за това ми помогна Стефани Стоева. На 23 септември ще ми бъде първия мач, като ще играя само за Каен, както беше и в Швйцария. След това се връщам в Шотландия.

[ad id=“218001″]
Владимир Шишков втора година е студент в шотландския град Абърдийн и разказа за престоя си там.
– Вече изкарах една година , там уча специалност Икономика, а сега през втората година очаквам да бъде малко по трудно, защото ще пътувам доста заради  мачовете си във Франция, където ще изиграя шест  за Каен. Трябва и да тренирам, защото в Шотландия е малко трудно.
Бадминтонът в Шотландия е добре развит, но конкретно в града който аз уча – Абърдийн не е чак толкова. Още повече че градът  се намира на 2,5 часа от Глазгоу , където  треньор е българката Диана Колева, която многократно ме е канила да тренирам там, но разстоянието е голямо. В Абърдйн играя за университетския отбор  и дори от втора лига отборът се качи в първа  от тази година  и се надявам да са по мотивирани в тренировките. Например съм правил по 12 тренировки за седмица, а там се правят за месец и половина и е съвсем различно. Повече там наблягат на ученето и излиза че процентното съотношение между учене и тренировки е 80 към 20, а не да е разпределено  поравно както трябва да бъде., завърши Владимир Шишков.


image0 (9K)