Владимир Путин предложи Дмитрий Медведев за премиер на Русия

Преди да обяви решението си, президентът заяви, че никакви прегради и обстоятелства не трябва да попречат на Русия сама да определя своето бъдеще

[ad id=“225664″]

Президентът на Русия Владимир Путин предложи на Държавната дума да разгледа кандидатурата на Дмитрий Медведев за поста министър-председател на страната, предава РИА Новости, цитирана от „Фокус“.

„В съответствие с алинея А от член 83 и член 111 от Конституцията на Руската федерация президентът внася кандидатурата на Дмитрий Медведев за получаване на съгласие от Държавната дума за назначаването му като председател на правителството на Русия“, пише в съобщение, публикувано на интернет страницата на Кремъл.

Преди това Владимир Путин заяви, че никакви прегради и обстоятелства не трябва да попречат на Русия сама да определя своето бъдеще.

[ad id=“263680″]

„Разбира се, ние сме длъжни да вървим в крачка с глобалните промени, да отстояваме своя дневен ред на развитие на пробивите, за да не ни пречат никакви прегради и обстоятелства да определяме своето бъдеще, да въплъщаваме в живота най-смелите си планове и мечти“, заяви Путин по време на церемонията на инаугурация в Кремъл.

„Цялата красота и сила са в нашата самобитност и единство. Ние се научихме да отстояваме своите интереси, възродихме гордостта към родината, към нашите традиционни ценности“, допълни той.

В неделя вечерта Владимир Путин благодари на правителството и специално на премиера Дмитрий Медведев за съвместната работа. Президентът огласи и най-важната задача на новото правителство – да повиши реалните доходи на гражданите.

Според руската конституция с приключване на президентския мандат приключва и мандата на правителството, което трябва да подаде оставка пред новия президент.

[ad id=“238430″]

Досегашният състав на правителство бе сформиран през 2012 година и оттогава претърпя структурни и персонални промени. Правителството ще продължи да изпълнява задълженията си в оставка до формирането на ново.


image0 (9K)