Владимир Путин: Никой не знае причините за глобалните промени в климата

В Центъра за международна търговия в Москва руският президент Владимир Путин дава голямата си годишна пресконференция. За събитието са акредитирани рекордните близо 1900 руски и чуждестранни журналисти.

Първият въпрос към руския президент бе за климатичните промени и за щети, които те могат да нанесат на Русия.

Никой не знае причините за глобалните промени в климата„, каза Путин. Той допълни: „Знаем, че в историята на Земята е имало периоди на затопляне и охлаждане, това може да зависи от процеси във Вселената„.

В момента да се разбере как съвременното човечество влияе на промените в климата е сложно, но да се прави нищо също не може„, отбеляза Путин.

Относно процедурата по импийчмънт срещу президента на САЩ Доналд Тръмп, Путин изрази увереност, че мандатът на американския му колега не е към края си: „Причините за разследването за импийчмънт са абсолютно измислени„, каза той

Емоционални възгласи, големи плакати, закриващи камерите на операторите, понякога странни облекла. Всичко това е част от атмосферата на голямата пресконференция на Владимир Путин, отбелязва кореспондентът на БНР в Моссква.

Въпросите към Путин са най-разнообразни: от перспективите пред руско-американските отношения до – кога най-после президентът ще се ожени.

Това е петнадесетата поред голяма пресконференция на руския президент от 2001-а година насам. Средната продължителност е повече от три часа.

През миналата година Владимир Путин отговори на 61 въпроса, за 3 часа и 45 минути.


image0 (9K)