Владимир Дубов не успя срещу грузинец и ще спори за бронза

Българинът Владимир Дубов загуби на полуфиналите в категория до 57 килограма на олимпийския турнир по борба свободен стил в Рио де Жанейро.

Световният вицешампион от Будапеща 2013 Дубов претърпя поражение от световния шампион и сребърен медалист от Игрите в Лондон 2012 Владимер Хинчегашвили (Грузия) с 4:8 технически точки.

28-годишният българин стартира добре и поведе с 4:0, като запази преднина до края на първата част, която завърши 4:2. Хинчегашвили успя да изравни в началото на втория период, което означаваше, че Дубов трябва да търси нови точки, за да се класира за финала. Българинът опита, но грузинецът показа отлична защита и при една атака 24 секунди преди края взе нови четири точки, с което предреши крайния победител.

В първите два кръга в категорията Дубов записа две бързи победи с технически туш над американеца Даниел Денис след само 85 секунди и над
Иван Гуйдя (Румъния) за 2:11 минути на тепиха.

В мача за бронза българинът по-късно днес ще срещне победителя от репешажа между Нурислам Санаев (Казахстан) и Хаджи Алиев (Азербайджан), първенец от последните две световни първенства, макар и в неолимпийската категория до 61 килограма.


image0 (9K)