Вицепремиерът на Крим е арестуван. Подозират го в корупция

Водят се следствени действия срещу редица длъжностни лица и структури, съобщи държавният глава на републиката Сергей Аксьонов

[ad id=“225664″]

Вицепремиерът на Крим Виталий Нахлупин е задържан в Москва по подозрение в получаване на подкупи, съобщиха от пресслужбата на правителството на руската република. Пръв за задържането на съобщи държавният глава на Крим Сергей Аксьонов.

„Вицепремиерът Виталий Нахлупин е задържан в Москва. Водят се следствени действия по отношение на редица длъжностни лица и структури“, пише още в съобщението. Подробностите по разследването са следствена тайна.

52-годишният Нахлупин е заместник министър-председател на Крим от януари 2016 г. От 2010 до 2016 г. е оглавявал комисията на кримския парламент по икономическа, бюджетно-финансова и данъчна политика.

[ad id=“263680″]

По данни на Аксьонов, разследват се и служители на държавния комитет на пътното стопанство, комитета по конкуренцията, службите за пътно управление и държавните предприятия „Крымэнерго“ и „Крымгазсети“.

„Органите на властите оказват цялото необходимо съдействие на разследването, предоставят се всички необходими документи и информация,“ заяви Сергей Аксьонов.

Нахлупин не е първият вицепремиер на Крим, който е задържан за корупция след присъединяването на полуострова към Русия. През януари 2017 г. в Симферопол бе арестуван вицепремиерът Олег Казурин по обвинение в получаване на подкуп от 27 млн рубли (около 400 000 евро). През юни тази година той бе осъден на 11,5 години в затворническа колония.

Превод и редакция: Епицентър.бг


image0 (9K)