Виктор Орбан: Поклон на БПЦ за борбата й срещу ислямизацията!

„Няма да позволим на чужди финансови институции и интереси да господстват в Унгария. Ще махнем намордника на Брюксел и камшика на МВФ“, обеща министър-председателят на Унгария

[ad id=“236993″]

„Християнството е последният шанс за Европа. Няма да се подчиня на Брюксел, на Берлин и на Париж за мигрантите. Защото нов тъмен облак от Африка е надвиснал над Европа. Няма да позволя Унгария да загуби своята идентичност и да стане жертва на интернационалисти. Неолибералният модел, който иска да разсипе семейството, да посегне на суверенитета и на християнство не успя”. Това каза премиерът на Унгария Виктор Орбан в годишния си отчен пред нацията, който прави всяка година през февруари на живо пред публика по националната телевизия, съобщи за Епицентър. бг Георги Марков, депутат от ГЕРБ.

[ad id=“236999″]

Пред препълнена залата с млади хора Орбан, който утре пристига в София, заяви: „С най-голямо уважение се обръщам към Българската православна църква и я поздравявам в борбата й срещу ислямизацията. Поклон пред БПЦ! Възхищавам й се! Поздравявам България за опазване на границата на ЕС и утре ще занеса на София пакет от мерки за защита на границата и засилваане на сигурността срещу настъплението на теоризма и миграцията”.

„Аз съм отявлен антикомунист – подчерта Орбан – но не мога да не изразя съжаление за състоянието на социалистическата партия в Унгария, която има под 10% влияание и е член на лявата интернационална партия. Но за нас няма по-важно от нашия народ и нашата идентичност. С нашата политика за насърчаване на семейството успяхме да постигнем за 8 годинии 46% ръст на раждаемостта. Това е в резултат на грижите за младите хора, за семействата, които се насърчават специално с 3000 евро за трето дете, с 6 годишни платени отпуски за майките и с 25% намаляване на режийните за семействата с деца”.

[ad id=“237001″]

Под бурните аплодимсени на залата Орбан декларира, че „енергетиката, медиите и банките са в унгарски ръце” и обеща: „Няма да позволим на чужди финансови институции и интереси да господстват в Унгария”.

В отчета за 8-годишния период на своето управление Орбан заяви, че са дадени паспортите на 1 милион нови граждани на Унгария, като през декември 2017 година той лично е връчил паспорта на милионния унгарски гражданин – тава са етнически унгарци от съседните страни, които се завръщат в родината.

[ad id=“238430″]

„Трима души много яростно захапаха Унгария, посочи Орбан и ги назова: Мартин Шулц, Марио Ренцие Файман И тримата си счупиха зъбите. Шулц искаше да получи всичко, а днес е едно нищо.” Орбан не се спря дотук в речта си пред нацията. Зарече се: „Ще махнем намордника на Брюксел и камшика на МВФ”.

Виктор Орбан направи отчет за 8-годишното си управление в навечерието на парламентарните избори, които са на 8 април.


image0 (9K)