Викторина онлайн за ученици

Зелени Балкани канят всички заинтересовани ръководители и техните ученици да станат част от опазването на уникалната ни природа, научавайки повече за лешоядите в България и екологичната мрежа НАТУРА 2000.

Как могат да се включат желаещите от вкъщи? Природонаучните викторини ще бъдат проведени ОНЛАЙН, чрез образователната платформа Edmodo.

Онлайн викторината „НАТУРА 2000 и лешоядите в България“ е предназначена за ученици от 8-ми и 9-ти клас от училищата в цялата страна, а онлайн викторината „Лешоядите – санитари на природата“ е предназначена за ученици от 6-ти и 7-ми клас от училищата в следните проектни територии – Община Сливен, Община Котел, Община Враца, Община Кресна, Община Благоевград, Община Струмяни, Община Симитли и Община Сандански.

Всеки участник ще получи сертификат за участие, а наградените ще бъдат обявени на 21 май – Денят на Натура 2000. Най-добре представилите се ще имат възможността да направят посещение в „дома“ на лешоядите или да спечелят забавни природонаучни игри!

Подробни указания и условия за участие, може да намерите на следните линкове:
Онлайн викторината „НАТУРА 2000 и лешоядите в България“
https://greenbalkans.org/natura2000/newhorisons/bg/ONLAYN-VIKTORINA-NATURA-2000-i-leshoyadite-v-Bylgariya-prednaznachena-za-uchenitsi-ot-8-i-9-klas.p932
Онлайн викторината „Лешоядите – санитари на природата“
https://greenbalkans.org/VulturesBack/bg/ONLAYN-VIKTORINA-Leshoyadite-sanitari-na-prirodata-nasochena-kym-uchenitsi-ot-6-i-7-klas.p744


image0 (9K)