Вижте как мъжете гледат на брака и семейния живот

[ad id=“263680″]

Бракът може да бъде най-добрият ход, който сте направили в живота. Може да преживеете много красиви неща и да създадете прекрасни спомени, но невинаги всичко е толкова просто, колкото изглежда.

Проучване в социалните мрежи даде наскоро повод на мъжете, да споделят някои от най-трудните неща, които им се случват в брака, но споделили и някои неща, които са укрепили отношенията им с половинката им. Ето какво споделят мъжете за семейния живот:

„За мен най-трудно беше да приема факта, че светът не се върти около мен. Живеех сам от 17 години и бях много самовлюбен“, пише един мъж в „Редит“.

Мъжът признава, че преди брака не е правил нищо за някой друг, ако не е имал полза.

„Сега нямам проблем заради семейното щастие да се откажа от някои лични желания и да ги оставя на страна“, добавя той.

[ad id=“225664″]

Друг мъж споделя, че е имал сериозен проблем с навика на съпругата си постоянно да мести мебелите в дома им. „Всичко това ме влудява. Защо трябва постоянно да ги пренареждаме?“, пише той

Трети мъж разкрива, че най-голямото предизвикателство за него било да се научи, че съпругата му не е длъжна да споделя всички разочарования, които му се случват.

Още един мъж споделя своите мисли в тази насока. На него му било изключително трудно да приеме факта, че недостатъците на съпругата никога няма да изчезнат.

Някои са имали проблем с излизанията на половинката си.

„Това е единственото нещо, за което се опитах да й се наложа. Но се отказах, защото това я прави щастлива. Тя иска да се забавлява, да излиза, а аз съм от типа, който иска да си седи у дома“, пише съпругът.

„При нас е обратното. Аз съм много социален характер, обичам да излизам и да се забавлявам с приятели, а жена ми смята, че кучетата са по-добри приятели и по-приятна компания от хората. Необходимо е много да се дава, много да се говори, за да се постигне компромис. Сега аз излизам, когато си поискам, но тя рядко приема да ме придружи. В крайна сметка постигнахме компромис — аз вече не настоявам постоянно да излизаме заедно, а тя не ме кара да си стоя вкъщи“, казва още един участник в дискусията.

Друг разведен мъж пък пише: „Бракът е да живееш със свекървата, а със съпругата само делиш леглото“.

В крайна сметка, има и светлина в тунела: Един от участниците признава, че любовта между него и съпругата му станала много по-силна, след като двамата са се примирили с факта, че имат недостатъци. И той вече не може да си представи нищо по-добро от брака.

Източник: Жена на върха


image0 (9K)