Вижте как асфалтират бул. „Руски“ в Стара Загора директно върху листа и клони, без да почистват добре преди полагането на настилката

Двама бдителни граждани, независимо един от друг,  изпратиха снимки и видео в редакцията на Информационна агенция „Зарата“, за това как се асфалтира бул. „Руски“ в Стара Загора без да се почиства добре преди полагането на настилката. Единият от възмутените старозагорци, който е строителен инженер, сигнализира, че подготовката за полагането на последния слой асфалт не се извършва правилно. Не се изчистват листа и други боклуци, което ще доведе до недобра спойка между двата асфалтови пласта. Това ще допринесе за компрометиране на настилката и ще бъде предпоставка за образуване на пукнатини и дупки. Читателят недоумява защо асфалтирането се прави в условия на силен вятър и листопад.

На някои снимки ясно се вижда как битумната емулсия е директно  положена върху листа, клони и талаш от наскоро отрязано дърво. Тя вече е залепила листа и клонки преди полагането на асфалта.

       

Според надписите върху строителната техника, асфалтирането се извършва от фирма „Трейс“.


image0 (9K)