Виетнамска песен за борба с коронавируса с милиони гледания ВИДЕО

Виетнамското здравно министерство пусна мелодична песен с препоръки как хората да се предпазят от коронавируса. Тя е в изпълнение на певците Ерик и Мин. Анимацията към нея по-скоро забавлява заради историята, която разказва.

Започва с момче и момиче, които сякаш са сърдити един на друг. Вниманието им е приковано от новините по телевизията, които споменават за коронавируса, разпространил се
от Ухан по целия свят. Те първоначално отварят уста, издавайки уплашен стон, но бързо се нахъсват, за да спрат разпространението му.

Подходено е с усет към детайла – двамата анимационни изпълнители са с маски на лицата.

Видеото завършва с това как Виетнам успява да пребори пандемията – на заден фон се вижда флагът на страната, а пред него трима мъже в различни работнически униформи вдигат заедно ръце. Предпазните маски отново присъстват, този път придружени с ръкавици. Двамата певци от по-рано пък се целуват… разбира се, не са свалили маските си, за да се предпазят.
Не може да се отрече, че в текста на песента има препоръки как да се избегне коронавирусът – с по-честото миене на ръцете, рядкото докосване на устата, очите и носа,
избягването на пълни с хора затворени помещения, спортуването и почистването на дома.

Във Виетнам досега са регистрирани 16 случая на коронавирус, но всички заразени вече са здрави и излекувани.


image0 (9K)