Видинчанин се заби с в стълб във Врачанско, спътничката му пострада

Видинчанин заби колата си в стълб във Врачанско, спътничката му пострада, предадоха от областната дирекция на пресцентъра на МВР в града под Околчица.

Произшествието е станало вчера около 9 часа в Сираково. Катастрофирал лек авотомобил „Нисан Патфайндър“. Водачът на колата излязъл вляво по посока на движението си извън пътното платно и се забил в железобетонен електрически стълб. Возилото е собственост и управлявано от 58-годишния Р. И., от Видин.

Вследствие на инцидента няма жервти. Ранена е возещата се на предна дясна седалка 62-годишна П. И., жителка на същия град. Тя е транспортирана с реаномобил до центъра за спешна медицинска помощ в Бяла Слатина, където е установено, че е с фрактура на ляво коляно.

Щетите по колата и стълба са на стойност за около 2 000 лева. Причина за тежкия инцидент е несъобразена скорост спрямо пътните условия – мокър път и наличието на пътни неравности и дупки.

Водачът на автомобила е тестван за алкохол с дрегер, като уредът показал отрицателен резултат. Образувано е следствено дело във Враца.

bulnews.bg


image0 (9K)