Видео игрите през работно време повишават концентрацията на служителите

Учени от университета на Централна Флорида установиха, че 5-минутна почивка през работното време, посветена на видео игри, помага на напрегнатите служители да се концентрират, съобщи в. „Дейли мейл“, предава “ 24 часа“.

От друга страна, ако в почивката си не правят нищо, трудещите се не се чувстват ангажирани спрямо работата и това ги кара да се тревожат.

„Често се опитваме да си набавим енергия през деня, за да свършим повече работа, което не е толкова ефективно, колкото да отделим време да се откъснем за няколко минути“, каза авторът на изследването Майкъл Руп.

[ad id=“226585″]

„Хората трябва да си планират кратки паузи и да се занимават с дейности, като играене на видео игри, които могат да ги презаредят“, добави той.
Изследователите направиха опити с 66 души, които попълниха въпросници за оценка на настроението си. След това доброволците трябваше или да прекарат пет минути в стая без компютър или смартфон, вършейки дейности за релаксация, или да играят видео играта „Суши кет“. Резултатите показаха, че игрите повишават концентрацията на участниците и ги карат да се чувстват по-добре, отколкото ако просто седят и релаксират.


image0 (9K)