Взривоопасно в „Завинаги“: Есма научава за оставката на Фарук

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ всички герои в теленовелата се опитват да се наместят в новите условия и стандарти.

След като Емир по стечение на обстоятелствата получава разрешението на баща си да замине за 3 месеца в лондонско училище, Фарук прави следващата голяма крачка в живота си. Той е заедно с Яз и Сюрея в тяхната спалня, замислен е, но не казва нищо на жена си. Слизат на вечеря, където още преди да са започнали да се хранят става ясно, че стожерът на фамилията напуска семейната фирма.

Довечера в “Завинаги”: Първо Емир, а след него и Фарук поднасят огромни изненади на семейство Боран

Ако кажем, че Есма се държи като ужилена, няма да сбъркаме. Това е огромен удар за нея, след като толкова години тя е бдяла над това, бизнесът им да не пропадне. Тя просто полудява на масата. Не я интересува дори това, че не спирайки да упреква Фарук, тя обижда Фикрет, когото брат му оставя начело на холдинга. Сюрея става и отива при дъщеря си, обидена от факта, че съпругът ѝ изобщо не е споделил с нея решението си.

След оставката на Фарук в “Завинаги”, Адем опитва да вкара Фикрет в релси

Гарип се опитва да успокои Есма казвайки ѝ, че не трябва да постъпва като собствения ѝ баща, който беше предопределил нейния път без да се интересува от желанията и чувствата ѝ. Той я съветва да пусне най-големия си син да направи сам избора си какъв живот да живее. Дава същите напътствия и Фарук да направи точно това.

Фикрет и Ипек също се качват горе, където в стаята си разговарят. Ипек дава сили на мъжа си, уверявайки го да хване тази възможност и да застане начело на фамилията. Тя го окуражава, че според нея той е абсолютно готов да направи това.

Не толкова лесен е обаче разговорът със Сюрея. Фарук я моли спокойно да го изслуша. Той споделя с нея за трудните си години, когато е поел всичко на плещите си: от криволиченията на Мурат, през лудостта на Фикрет, прекараната от Осман сериозна болест, както и за постоянния натиск от страна на майка му. А след това и всичко останало от настоящето, за което и Сюрея знае. Фарук казва, че е на ръба на силите си и се нуждае да открие себе си. Сюрея е тъжна заради това, че той не е споделил досега нищо с нея, но той иска нейната подкрепа, за да минат през това заедно. На Фарук му е трудно, защото той познава себе си дотолкова, доколкото са изисквали от него и във времето, когато е разбрал, че другите могат да се справят самостоятелно и се е оттеглил, той все още не знае кой е всъщност. Оказва се, че му е просветнало едва тогава, когато Емир му удря шамар фалшифицирайки подписа му, но най-вече с думите: Татко, искам да открия себе си! Много откровено Фарук казва на Сюрея, че единственото решение, което е взел сам и което е щастлив, че е правилното, е било да се ожени за нея.

В дома на Осман нещата се развиват добре. Умут вече няма температура, Мерт и Ария разбират, че Дилара е разделена с бащата на бебето, а Осман е само негов чичо. Историите от живота на учителката изглежда са безкрайно интересни на Мерт, защото той проявява активност след наученото за самотната майка.

При Осман идва Анастасия с новината, че е напуснала работата си в имението. И двамата сякаш са доволни от настъпилата промяна.

Гюнеш и Адем вечерят приготвената от дизайнерката храна и си съобщават двете важни за деня новини. Тя разказва за срещата си с Дилара, а Адем – за бомбата, която пусна Фарук във фирмата.

Учудващо, но Санем успокоява Акиф за работата и за напускането на Фарук.

След подробния разговор, Сюрея обявява, че от утре започва новият живот за Фарук.


image0 (9K)