Вещите вкъщи, които носят здраве и късмет

Независимо дали сте суеверни, или не, всеки човек се надява на малко късмет в живота. Е, разбира се, нямаме предвид да носите изкуствено заешко краче, но има лесни трикове, с които да привлечете хубава енергия, здраве и да задействате вълна от положителни събития.

Просто трябва да снабдите дома си със следните вещи.

1. Пресни плодове

Плодовете, независимо дали са във фруктиера в хола, или на кухненския плот, имат доста по-голяма сила, отколкото си представяте. Във фън шуй различните плодове носят различни значения. Ябълките са свързани с мира, гроздето символизира богатство и успех, а прасковите -безсмъртие. Ако не сте голям фен на плодовете, помислете за картина в стил натюрморт.

2. Фигурки на слонове

В много части на света слоновете символизират сила и мъдрост, а слонът с обърнат хобот е знак за късмет. Дръжте фигурка на слон близо до входната врата, за да защитите дома си от лоша енергия и недоброжелатели.

3. Подкова

Често закачена близо до входната врата, подковата отдавна е добила слава на вещ, носеща късмет. Различните култури имат различни причини за това вярване. Някои смятат, че желязото в подкова предпазва от болести, докато други са на мнение, че броят на използваните пирони, 7, носи късмет. Закачва се във формата на U, така че късметът никога да не „изтече”.

4. Златна рибка

Рибите символизират изобилие и просперитет, но златната рибка привлича и богатство заради цвета си. Не е необходимо да взимате цял аквариум с рибки, една е напълно достатъчна!

5. Огледало с гледка

От векове огледалата се използват за привличане на положителна енергия. Уловката е, че трябва да е поставено на място, където да отразява красива гледка, а не стена. Например, на стена в трапезарията, гледайки към прозореца.

iwoman.bg

 


image0 (9K)