Вечното дерби завърши без победител

ЦСКА и Левски завършиха 2:2 в дербито от 8-ия кръг на efbet Лигата.

Двата отбора изиграха зрелищен мач, в който „сините“ поведоха с 2:0 до почивката, а през втората част „червените“ стигнаха до частичен обрат.

Испанският защитник Раул Албентоса спаси точката за ЦСКА с изравнителен гол две минути преди края. Любопитно е, че Албентоса вкара гола с капитанската лента, след като я взе през втората част след смяната на титулярния капитан в този мач Петър Занев на почивката.

„Червените“ започнаха по-активно, владееха повече топката и привидно опитваха атаки, които обаче бяха неутрализирани с лекота от добре подредената защита на Левски.

„Сините“ поведоха с първата си атака в 12-а минута, след като Паулиньо свали добре топката за Станислав Иванов, който от въздуха насочи топката в мрежата.

Попадението стъписа „червените“, които допуснаха груба грешка в 18-а минута при статично положение, при което падна втория гол. Нашименто центрира от фаул, вратарят Черниаускас се размина с топката и непокритият Найджъл Робърта отблизо реализира за 2:0.

Три минути по-късно Левски бе близо до трети гол, но този път Черниаскус успя да спаси вратата си след удар на останалия сам срещу него Робърта.

Старши треньорът на ЦСКА Люпко Петрович реагира на почивката и смени неубедителните Петър Занев и Тиаго, включвайки в игра новите попълнения Греъм Кери и Брадли Мазику и това даде резултат. А капитанската лента на „червените“ от ръката на Занев бе сложена на ръката на играещия в отбора от един месец испанец Раул Албентоса, който впоследствие се превърна и в герой за ЦСКА.

Веднага след влизането си в игра Греъм Кери опита удар и наложи първа намеса от вратаря на Левски Милан Миятович, който изби топката.

„Червените“ владееха топката, но бяха твърде предвидими в предни позиции и трудно създаваха опасности пред Миятович. В 69-а минута стражът на „сините“ изби топката след центриране и тя попадна в Евандро, който обаче не успя да я насочи в мрежата с глава.

ЦСКА се върна в мача в 73-а минута, когато грешка в защитата на Левски позволи на Евандро на овладее топката и хладнокръвно да я прати в мрежата за 1:2.

Левски можеше да си върне аванса от два гола в 82-а минута с първата си атака след почивката, но Робърта не успя да преодолее Черниаускас.

Две минути преди края ЦСКА изравни след пробив на Греъм Кери от ляво и центриране към Раул Албентоса, който с глава отблизо вкара за 2:2.

В последната минута на редовното време главният рефер Георги Кабаков изгони Люпко Петрович от пейката заради оспорване на съдийско решение.

 


image0 (9K)