Вече е достъпно за всички приложението BLACKSEA WATCH

Мобилното приложение BLACKSEA WATCH вече е свободно достъпно! Всички можем да бъдем полезни на нашето Черно море и да спасим разнообразието му!
Ако сте по крайбрежието на Черно море в България, Турция или която и да е друга страна с излаз на Черно море, може да ползвате телефона си, за да регистрирате риби, растения, морски бозайници и други животни, за да научите повече информация за обитателите на Черно море и да допринесете за опазването му!

Черно море е една от най-уязвимите екосистеми в Европа поради затворения си басейн и факта, че в него се вливат някои от най-големите реки на Европа (Дунав, Днепър, Дон). Мерките за опазването на тази крехка екосистема трябва да включват различни сектори, а обществото през последните години става все по-чувствително към екологичните проблеми и проявява желание за действие към намаляване на натиска върху тази крехка екосистема. Различни въздействия и заплахи влияят отрицателно на Черно море: свръхулов и намаляване на рибните запаси, замърсяване и навлизане на чужди инвазивни видове, климатични промени и др.

Прочетете повече за самото ПРИЛОЖЕНИЕ.


image0 (9K)