„Вечер на родителя – вечер на семейството” в Пето ОУ и среща с писателката Цвета Брестничка

По покана на Обществения съвет към Пето ОУ „Митьо Станев“ и с подкрепата на Асоциация „Родители“ в училището гостува писателката на детски книжки Цвета Брестничка, автор на приказки от поредицата „Във вълшебната гора“, съобщи за ЗАРАТА педагогическият съветник в учебното заведение Ивелина Кьосева.

Книжките бяха представени пред всички първокласници в училището. Учениците се потопиха в приказния свят, говорейки в стих и рима и поставяйки се на мястото на героите от книжките.

В края на срещата писателката подари на първокласниците книжки за четене. Всички представени книги са налични в училищната библиотека.

Вечерта беше посветена на родителите и в подкрепа на позитивното родителство. Поредицата „Вечер на родителя – вечер на семейството” тази година продължи с темата „Тийнейджърът в къщи и училище – трудности и решения”, която беше водена също от Асоциация „Родители”. Цвета Брестничка влезе и тук в активна роля, но вече подкрепена от Ралица Михайлова – психолог. Много ценно в тяхното представяне на темата беше, че към всеки етап и предизвикателство на пубертета те имаха и препоръки към поведението на родителя, което да подпомогне детето да премине по-леко през тази възраст.

Родителите на ученици в Пето ОУ са изключително будни и споделиха и други трудности, пред които са изправени децата им. Очакванията към училището са високи и целите са поставени. Нека заедно да успеем да променим възможното! Пожелаваме си го! – заключи Ивелина Кисьова.


image0 (9K)