Ветеринарномедицинският факултет изпрати 89-ия си випуск

Тържествената церемония за връчване на дипломите на 89-ия випуск на Ветеринарномедицинския факултет към Тракийския университет се състоя днес. Гост на церемонията беше Таньо Брайков – председател на Общинския съвет в Стара Загора.

Diplomi Veterinaren fakultet_resize86 са положилите успешни държавни изпити и над 720 часа практически упражнения ветеринарни лекари.

„Вижда се щастието в грейналите лица на нашите дипломиращи се млади колеги, това ме радва и ме прави горд. Ятото на Випуск 89 е готово да отлети от гнездото на своята Алма матер. Точно преди този полет е нормално да има нетърпение у всички вас. Днес е моментът, в който ще вземете заветната диплома – така жадувана през близо 6-годишното обучение“, каза деканът на Ветеринарномедицинския факултет проф. дн Михни Люцканов в празничното си слово. „Вие ще служите на най-големия благодат – здравето, при това здравето на всички същества, няма по-велико дело от това. Да си ветеринарен лекар е голяма отговорност, не само призвание, тази отговорност ще носите от днес и вие. От сърце ви желая здраве, професионален успех, лично щастие и благополучие“, допълни още деканът.

Подарък и поздрав от председателя на Общинския съвет Таньо Брайков получи първенецът на випуска – Анна Мирчева.Diplomi Veterinaren fakultet (2)_resize

На празника на абсолвентите присъстваха още Старозагорският митрополит Киприан, представители на различни научни институти, както и на държавни и местни администрации, студенти от Тракийския университет, родители и близки на абсолвентите.


image0 (9K)