Веселин Марешки: След пет години ще съм българският Доналд Тръмп

Най-голямата измама, извършена преди първия тур на президентските избори у нас, е била, че „кръгът около Делян Пеевски, Валентин Златев и Румен Овчаров“ са пробутали кандидатурата на ген. Румен Радев като „куха лъскава опаковка“ и „празно лице, на което други среди, най вече външни, му дърпат конците“. Това каза днес по време на пресконференция във Варна Веселин Марешки. Миналата неделя, по време на първия тур на президентските избори, той изненадващо се класира четвърти с 11.18% от подадените гласове.

„Едните представиха в последния момент кандидатурата си, която е безлична, но поне знаем каква е“, каза също Марешки, явно имайки предвид кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. През този човек (Румен Радев) на власт се опитва да се върне кръгът „Пеевски“ с БСП и ДПС.“

Още тази седмица Веселин Марешки, който неочаквано се класира четвърти на първия тур на президентските избори у нас, щял да започне изграждането на нова партия, с която да се яви на следващите предсрочни парламентарни избори.

След като сравни резултата си на изборите с победата на Доналд Тръмп в Съединените щати, Марешки коментира, че манипулациите, извършени от т.нар. системни партии, са му попречили да стигне до балотажа следващата неделя. „Аз съм реалният победител на тези избори, каза Марешки, тъй като получих най-високия мажоритарен вот за всички времена в България. Постигнах това, защото съм представител на всички свободни и мислещи хора, които искат истинска промяна, а не защото съм Веселин Марешки.“

Според него Тръмп е победил в Съединените щати, защото там по-старата демократична система не е позволила на манипулациите да сработят и да внушат на избирателите, че един богат бизнесмен не може да бъде президент. За да се случи това и в България, явно трябвало да минат още 5 години.

„За съжаление в България манипулацията, че аз нямам никакви шансове за успех и ще се класирам едва на десето място, повлия на голяма част от нашите симпатизанти и те не отидоха до урните“, каза още Марешки. Той заяви, че заради извършените в хода на предизборната кампания манипулации гласовете на около 250 хил. души, които са щели да го подкрепят в знак на протест срещу статуквото, са били пренасочени към Румен Радев.

Марешки направи сметката, че ако негови симпатизанти не са били „пренасочени“ към Румен Радев, сега той е щял да има резултат около 18% срещу 21% на Цецка Цачева и на балотажа в неделя срещу кандидата на ГЕРБ е щял да се яви той. „Ако това се беше станало, сега у нас щеше да се случва това, което в момента да се случва в Съединените щати“, обясни още Марешки.

Името на бъдещата партия на Марешки все още не било ясно, тъй като това на „Националното освободително движение „За чиста и свята република“, с което се яви на президентските избори, било „тясно“ за целите, които си поставяла новата формация. Според Марешки тя щяла да бъде отворена за „почтените професионалисти“. За да ги привлече, той започвал обиколки из страната.

Преди това обаче още следващата неделя (в деня на втория изборен тур – бел. ред.) щял да благодари на съгражданите си лично, като в продължение на 12 часа ще ги посреща лично в шатра, разпъната в центъра на Варна. На първия изборен тур във Варна Веселин Марешки спечели 26.43% от гласовете на избирателите срещу 18.99% за Румен Радев и 19.75% за Цецка Цачева.

dnevnik.bg


image0 (9K)