Верижна катастрофа в София, двама са ранени

Верижна катастрофа стана в четвъртък вечерта на Северната тангента в София, близо до отбивката за Требич. Удариха се 6 коли, двама души са ранени.

[ad id=“225664″]

Вероятната причина за инцидента е заледеният и хлъзгав път, съобщиха от полицията пред bTV.

Двама пострадали мъже са откарани в „Пирогов”, а жена е настанена във ВМА. Верижна катастрофа на Северната тангента в София.

Говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София Катя Сунгарска уточни, че първо е получен сигнал към 19.06 часа за ударили се автомобили. Веднага към мястото са изпратени 2 линейки. Няколко минути по-късно е получен и сигналът още блъснали се коли и е изпратена трета линейка.

[ad id=“263680″]

При първия сблъсък са пострадали двама души, които не са със сериозни наранявания, но са откарани до „Пирогов“ за преглед.

Останалите шофьори, блъснали се с колите си в първите, са се разминали само с уплах и са отказали да бъдат отведени до болница с линейка.

По първоначална информация първоначално ТИР е ударил няколко автомобила, а след това в тях са се ударили другите.

Движението в района за кратко беше блокирано и се осъществяваше в едната лента. Към 22 часа обаче то беше възстановено, съобщиха от Пътната агенция.

[ad id=“237001″]

В София снежната покривка е около 15 см тази сутрин.

Оранжев код за силен вятър и сняг е в сила за 9 области, в останалата част от страната е обявен жълт код. Оранжевият код е в сила за областите: Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Шумен и Търговище. Там се очакват продължаващи снеговалежи и нова снежна покривка над 20 см. В комбинация със силния вятър ще има условия за виелици и навявания в тези области.


image0 (9K)