„Верея“ шокира „Черно море“ във Варна

„Верея“ успя да победи като гост „Черно море“ след като губеше с 0:1. гостуващият тим успя да обърне резултата през втората част и сложи край на серията си от три поредни загуби. С успеха си старозагорският тим има 23 точки в актива си, докато „Черно море“ е с 21 точки.

[ad id=“218001″]

Двата отбора изиграха слабо първо полувреме, в което почти не успяха да създадат чисти голови ситуации. Първата възможност в срещата бе за домакините, които бяха по-активният тим, в 7-та минута, когато Амаду Сукуна стреля много опасно по диагонал отдясно от няколко метра, но вратарят Георги Аргилашки спаси.

„Черно море“ поведе в резултата в 21-та минута. Капитанът Георги Илиев успя да вкара за 1:0 с хубав удар по земя от границата на наказателното поле.

[ad id=“218001″]

За гостите единственото по-сериозно положение бе в 33-та минута, когато Мирослав Енчев засече топката с глава след центриране от корнер, но вратарят Емил Михайлов улови топката.

В 54-та минута гостите можеха да изравнят резултата. Влезлият като резерва Валери Домовчийски бе намерен непокрит на границата на наказателното поле и стреля технично, но за късмет на домакините топката премина на сантиметри встрани от вратата. Две минути по-късно Мариян Огнянов засече топката с глава след центриране отдясно, но тя попадна в ръцете на вратаря Георги Аргилашки.

[ad id=“218001″]

В 60-та минута Амаду Сукуна бе изведен в отлична позиция и стреля, но вратарят Георги Аргилашки отново спаси. В 66-та минута резервата Антон Огнянов бе изведен в отлична позиция и стреля, но отново вратарят на „Верея“ Георги Аргилашки успя да спаси.

„Верея“ успя да изравни резултата в 70-та минута. Илиян Йорданов проби до левия фланг и центрира, а непокритият Венцислав Бенгюзов с хубав удар вкара за 1:1.

В 76-та минута след центриране от корнер Валери Домовчийски със страхотно изпълнение с глава успя да вкара нов гол за гостите и да обърне резултата до 2:1 за Верея. В 87-та минута „Черно море“ можеше да изравни, но след удара на Георги Илиев топката премина встрани от вратата на „Верея“.

В 90+4 минута на мача Антон Огнянов изпълни много опасно пряк свободен удар и можеше да изравни, но вратарят Георги Аргилашки отново показа класи и успя да спаси.


image0 (9K)