Верея положи усилия но не успя да изненада ЦСКА в Стара Загора

ЦСКА-София победи с 2:0 Верея в Стара Загора в среща от първата шестица от 34-ия кръг на Първа професионална лига.

Възпитаниците на Христо Янев, които вече си осигуриха сребърните медали, увеличиха актива си на 75 точки, на 11 зад шампиона Лудогорец. Верея остана без успех и в осмия си мач от топ 6, като е последен с 36 точки.

Гостите първи стигнаха до добра възможност. В 12-ата минута Хеан Бланко засече с глава центриране на Едвин Джеси от ляво, но вратарят Богомил Цинцарски отклони в напречната греда.

[ad id=“225664″]

Последваха няколко добри атаки за домакините. в 17-ата минута Антон Огнянов изведе Денислав Станчев сам срещу вратаря Витаускас Черняускас, но той стреля в тялото на литовеца.

След малко повече от половин час Валери Домовчийски намери Илиян Йорданов в чиста позиция в дясно в пеналта, но той не успя да преодолее Черняускас, а след грешка при изнасянето на отбитата от стража топка Станчев шутира от дъгата пред наказателното поле, но намери дясната греда на Черняускас.

Малко по-късно Огнянов стреля от фаул от около 30 метра, вратарят на ЦСКА-София подцени удара и отби лошо в напречната греда, след което тя излезе в ъглов удар.

Гостите започнаха по-добре след почивката. В 56-ата минута Станислав Манолев шутира от 20-ина метра, но топката се удари в дясната греда на Цинцарски.

[ad id=“263680″]

В 64-ата минута ЦСКА-София поведе. Резервата Кирил Десподов центрира от корнер от ляво към близката греда, Александър Барт надскочи Пламен Тенев и засече с глава в мрежата на Верея.

Малко по-късно Раул Лое беше оставен непокрит в наказателното поле след подаване от фаул на Десподов от дясно и от чиста позиция той стреля с глава, но право в Цинцарски, който успя да избие.

В 71-ата минута Огнянов беше близо до изравняването, но отново удари гредата на вратата на ЦСКА-София с хубав диагонален удар от 25 метра.

Минута по-късно гостите вкараха втори гол и решиха мача. Кирил Десподов шутира от дистанция, вратарят Цинцарски подцени шута и в опита си да улови позволи топката да отскочи от тялото му и Роланд Алберг вкара от 3-4 метра в празната врата.

[ad id=“236993″]

В 82-ата минута Мохамед Шемлал направи сериозен пропуск за домакините. Той получи пас от ляво от Огнянов и шутира по диагонала от 6-7 метра, но Черняускас плонжира и изби с една ръка.

Верея – ЦСКА-София 0:2
0:1 Александър Барт (64)
0:2 Роланд Алберг (72)

Верея: Цинцарски, Иво Иванов, Тенев, Мунин, Сюлеймани, Вълчев (63-Танев), Мечев (79-Панов), Йорданов, Станчев, Огнянов, Домовчийски (74-Шемлал)
Треньор: Благомир Митрев

ЦСКА-София: Черняускас, Атанасов, Чорбаджийски, Барт, Жеферсон, Антов, Джеси (57-Десподов), Алберг, Манолев (77-Енрике), Лое, Бланко (46-Тиаго)
Треньор: Христо Янев

Жълти картони: Хюсеин Сюлеймани (Верея); Валентин Антов, Роланд Алберг, Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски (ЦСКА-София)

Съдия: Георги Давидов


image0 (9K)