Верея победи Лудогорец на Трейс Арена

Верея победи Лудогорец с 2:1 в среща от 18-ия кръг на Първа лига. За футболистите на Димитър Димитров-Херо това бе втора загуба от началото на първенството. С този успех старозагорци върнаха интригата в борбата за лидерската позиция. При успех на ЦСКА срещу Септември преднината на Лудогорец ще бъде едва 1 точка.

Верея започна силно срещата и още в 8-ата минута можеше да открие резултата. Меди Фенуш бе изведен сам срещу Хорхе Броун, но той стреля право в тялото на вратаря.
Четири минути по-късно Исмаил Иса получи отлично подаване от Здравко Илиев и прати топката в мрежата на Лудогорец.
Гостите от Разград реагираха веднага и в 14-ата минута Игор Пластун с глава прати топката в напречната греда на вратата пазена от Пламен Колев. В 24-ата минута Козмин Моци с удар от въздуха от границата на наказателното поле вкара красив гол за 1:1.

[ad id=“263680″]

До края на полувремето Лудогорец натисна своя противник и бе близо до нов гол. Най-добрата възможност се откри пред Вандерсон, но той от няколко метра не улучи вратата.
След подновяването на играта темпото значително спадна, но инициатива бе за шампионите. Удар на Вандерсон в 49-ата минута бе отразен от Пламен Колев. Верея отговори с неточен изстрел на юношата на ЦСКА Петър Витанов.

[ad id=“263680″]

В 59-ата минута футболистите на Лудогорец имаха претенции за дузпа, след падане на Клаудио Кешеру в наказателното поле при единоборство с Илия Мунин. Главният съдия Неделчо Гаджалов даде знак играта да продължи.
Вандерсон и Пластун бяха близо до така чаканото попадение, но отново Пламен Колев се справи.
В 74-ата минута Валери Домувчийски, който влезе като резерва от малкото наказателно поле не успя да порази целта.
Домакините получиха нов шанс в 83-ата минута и селд разбъркване в наказателното поле на Лудогорец Салим Керкар простреля Броун за 2:1.
До края на срещата шампионите имаха отлична възможност да изравнят. Това се случи в последната минута, когато Кешеру стреля от пряк свободен удар под гредата, но Колев майсторски изби в корнер.


image0 (9K)