Верея очаква двама нови футболисти – българин и хърватин

Старши треньорът на Верея Небойша Миличич сподели, че неговият тим израства, макар че продължава да не записва победа в Първа лига. Изказването му дойде минути след поражението от Ботев Пловдив с 1:2, а сръбският наставник на старозагорци довери, че дузпата, която бе отсъдена за пловдивчани е дискусионна. Същевременно наставникът на Верея отказа да говори за четиримата изгонени футболисти преди десетина дни.

„Първото полувреме ние губихме, но мисля, че тази дузпа беше дискусионна. Ударът бе отблизо и нашият играч не можеше да прибере ръката си – той не искаше да играе с топката, но добре…”, бяха първите думи на Миличич пред DIEMA SPORT.

“Вторият гол бе от ъглов удар, а той бе шоков за моя тим. След това в съблекалнята им казах да забравят тази първа част и да излязат второто полувреме все едно започва нов мач. Моят тим не игра добре през първото полувреме, защото само преди два дни имахме дълъг мач в турнира за Купата на България. Там играхме 120 минути. Класирахме се след дузпи и бяхме много изморени. През второто играхме много по-добре, а аз исках да ги видя така. Те дадоха всичко от себе си. Видях един Верея с повече амбиция, характер и съм щастлив, защото в последните три мача ние успяваме да отбележим по един гол. Имаме повече шансове и можем да вкараме още, но е позитивно, че започнахме да бележим”, продължи Миличич.

[ad id=“225664″]

„Мисля, че можем да играем по-добре. Това, което ние искаме е да продължи да работим и да се представяме по-добре”.

„Мисля, че за първи път получаваме гол след грешка при ъглов удар. Това е момент на концентрация и футболистите стоят по даден начин. Трябва да разберат, че топката трябва да бъде водеща при нашата стратегия. Нужно е да разберем какво трябва да правим и да променим нашата стратегия и какво да правим при статични положения”, продължи наставникът на последния в класирането на Първа лига.

„Ние продължаваме да играем без нападател и трябва да променим нещо. Видяхте, че днес и Вушурович и Антон Огнянов играха като нападатели, но те не са такива. Правим това, което можем. В този мач Ботев беше много техничен и играеше по-бързо. Техните състезатели се предвижват едновременно и беше трудно за нашия тим. Всеки път съперникът е различен и трябва да виждаме как другите го правят, за да можем да го приспособяваме и при нас”.

[ad id=“263680″]

Небойша Миличич говори и за потенциален трансфер на Исмаил Иса на „Трейс Арена”, както и други двама нови футболисти. „Искаме Исмаил Иса да дойде при нас и мисля, че ръководството говори с него. Аз чакам добри новини. Клубът опитва да направи контракт с двама нови футболисти, може би в понеделник ще стане това. Единият от тях е българин, а другият мисля, че е хърватин. Не им знам имената, но те са млади състезатели, с добър потенциал. Ще бъдат добре дошли за нас”, завърши Миличич.


image0 (9K)