Верея не успя и срещу Ботев (Пловдив)

Въпреки усилията които положи, Верея загуби с 1:2 домакинството си срещу Ботев (Пловдив) в двубой от 10-ия кръг на Първа лига. Тодор Неделев от дузпа и Лъчезар Балтанов дадоха аванс на „канарчетата“ през първото полувреме, а Антон Огнянов върна едно попадение в началото на втората част.

Първият шанс пред вратата на домакините бе в 9-ата минута, когато малко не достигна на Стивън Петков да засече ниско центриране отляво на Густаво Афонсо.

Гостите поведоха в 24-ата минута след точно изпълнена дузпа от Тодор Неделев. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка в наказателното поле на защитника на Верея Денис Василиев.
В 33-ата Неделев центрира от корнер топката в наказателното поле на Верея, където Лъчезар Балтанов с глава покачи на 0:2.
[ad id=“225664″]

В 51-ата минута Неделев изведе в наказателното поле Густаво Афонсо, но от чиста позиция бразилецът стреля неточно.
Този пропуск бе наказан от домакините и в ответната атака. Антон Огнянов беше изведен отляво от Малек и той нахлу в в наказателното поле на пловдивчани.
Последва удар на нападателя на Верея, който излизаше извън рамката, но в опита си да пресече шута Димитър Пиргов засече топката в собствената си врата за 1:2.

В 75-ата минута Тодор Неделев намери Лъчезар Балтанов в наказателното поле, капитанът се освободи от защитник, но от чиста позиция шутира над напречната греда.


image0 (9K)