„Верея“ не успя да спре „Левски“ , но завърши на шесто място в Първа лига

Левски победи с 2:0 Верея и си осигури място в баража за Лига Европа, където съперник на „сините“ ще бъде Черно море. Паулиньо вкара два красиви гола за столичани и по този начин ги запази над Берое в генералното класиране на Първа лига, която завърши днес.

[ad id=“225664″]

Футболистите на Делио Роси доминираха чисто игрово, но не създадоха положения през първото полувреме.

Ривалдиньо и Васил Панайотов отправиха два неточни удара в началото на срещата, а Роман Прохазка би над гредата при добър шанс от границата на наказателното поле в 24-ата минута.

Малко по-късно Даниел Наумов отби втори опасен удар на Прохазка, този път с глава, а Панайотов и Антонио Вутов пропуснаха да завършат атака на „сините“ в 37-ата минута.

Левски продължи да доминира през второто полувреме и си спечели мястото в плейофа за Лига Европа в 60-ата минута със свиреп удар на новата голяма звезда на отбора Паулиньо. Той получи топката по лявото крило, финтира защитник на Верея и я изпрати с много силен удар в далечния ъгъл на вратата на Наумов.

[ad id=“263680″]

Гостите поведоха с 2:0 в 71-ата минута с нов шедьовър на Паулиньо. Топката стигна до бразилеца след разбъркване в наказателното поле на Верея и той стреля силно под гредата от границата на наказателното поле.

Верея създаде първото си положение в добавеното време на мача, но Костадин Слаев удари напречната греда. 2:0 пък стигна на „сините“ за третото място в Първа лига за сезон 2017/2018.


image0 (9K)