Венцислав Василев, който уби жена си : Нямах намерение да я застрелям

64-годишният Венцислав Василев, който застреля съпругата си Елена посред бял ден в кафене в столичния квартал „Лагера”, остава с мярка „задържане под стража”. Софийският апелативен съд потвърди решението на градския по отношение на мярката му за неотклонение, пише Actualno.com.

[ad id=“225664″]
Решението на апелативните магистрати е окончателно. На заседанието на СГС Василев призна, че е изстрелял пет куршума срещу 42-годишната си съпруга, а съдът прецени, че има достатъчно доказателства срещу Василев и му наложи най-тежката мярка „задържане под стража”. Адвокатът на Василев обясни, че той има раково заболяване, и поиска да бъде под домашен арест, за да се лекува.
Съдът обаче сметна, че психологическото състояние на Василев е лабилно, както и че представлява опасност за обществото, информира bTV.
„В момента признавам, че стрелях. Причините са огромни. Нямах намерение да я застрелям”, каза пред съда Василев.

[ad id=“225664″]
Мъжът обясни, че не е следял съпругата си в деня на инцидента. След като е дошъл от Ямбол в София на 18 август, той е искал да се срещне с нея, видял я е случайно и се е приближил, за да поговорят за децата им. Съпругата му обаче не му е позволила да седне до нея на масата и му е казала, че той вече няма деца, обясни Василев пред съда и допълни, че тогава е решил да стреля.
Според обвиняемия съпругата му е имала проблем с алкохола, не му е давала да вижда децата си и предишното си семейство. Той обясни и че не я е виждал, след като е била издадена ограничителна заповед да не я приближава.

http://BNews.bg


image0 (9K)