Велислава Кръстева: Смяната на министри не променя нищо, трябва ни програма

„На България и е нужен спешен дебат за това накъде отива“, смята депутатът от ДПС

„В една демократична държава гражданската позиция е изразяване на безусловно право. Друг е въпросът какви са исканията на въпросния протест и защо и как са стимулирани хората да участват в него. За мен смущаващото е, че във вчерашния ден една категория от медии си позволиха да нагнетяват положението.“ Това каза Велислава Кръстева от ДПС в ефира на Канал 3.

[ad id=“225664″]

„В този си мандат премиерът показва хиперчувствителност към протести и то до склонност промяна на взетите решения. Тази колебливост, липса на програма и сгрешена формула, създава усещане за нестабилност в цялото общество и те пораждат предпоставки за протести”, посочи Кръстева.

„Да се преформатира управлението, призова тя. Не може да има власт заради самата власт, за да бъде Валери Симеонов вицепремиер“, смята депутатката.

„Нищо не би променило смяната на един министър, трябва ни програма и идея кой би могъл да изпълни тази програма“, каза още Велислава Кръстева.

[ad id=“263680″]

„Допирните точка трябва да бъдат на базата на фундаментални ценности и диалог. На България и е нужен спешен дебат за това накъде отива. Има две безусловни неща – демокрацията като процедура и ценности, второто е евро-атлантическата ориентация. 10 години – 7 правителства две-трети от тях Борисов е премиер – очевидно е сгрешена формулата“, коментира Кръстева.

„Сигурна съм, че Ахмед Доган има интересен проект и интересна идея за ТЕЦ „Варна”, заяви тя.


image0 (9K)