Великобритания с най-високия брой новозаразени от началото на пандемията

COVID-19: Великобритания регистрира 41 385 нови случая на коронавирус и 357 починали. Обединеното кралство отчита най-високия дневен ръст на случаите на коронавирус от началото на пандемията.

Положителните резултати от направените тестове са 41 385.

Новите 357 смъртни случая са регистрирани в рамките на 28 дни след даден положителен тест, като общият им брой за Обединеното кралство достигна 71 109. Вчера новозаразените в Обединеното Кралство бяха 30 501, а починалите 316. Скока за 24 часа е с над 10 000 положителни проби!

ОФИЦИАЛНО: Мутиралият коронавирус е 70% по-заразен!

Д-р Ивон Дойл, медицински директор на Public Health England (PHE), каза за медиите: „Това високо ниво на ковид-разпространението поражда все по-голяма загриженост за нашите болници, те в момента са на предела на възможностите си, а сигналите от цялата страна показват, увеличаване на новозаразяванията и на приетите хора в болници.

„Въпреки безпрецедентните нива на разпространение, на хоризонта има надежда. Можем да се справим с този вирус, като работим заедно. Ваксината продължава да достига първо до най-уязвимите, а след известно време тя ще бъде налична и за всички останали.“ Завърши оптимистично изказването си Д-р Дойл

Реалните данни вероятно ще бъдат много по-високи за Великобритания, тъй като Шотландия не е публикувала статистика за ковид – смъртността между 25 и 28 декември, Северна Ирландия пък не е предоставила никаква информация за същият период от време на централните власти в Лондон.

Публикуваните данни от нас са официални и са предоставени за обществено ползване от правителството на Великобритания.


image0 (9K)